Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Robuusteiken vindt dat ecologische producten en maatschappelijk verantwoord ondernemen hand in hand gaan. Onze mensen zijn ons kapitaal. Zij verdienen oprechte aandacht en uitdagende projecten bij het leukste houtbedrijf van Nederland. Bij Robuusteiken zien wij onze vakmensen als dé sleutelfiguren in uw succesvolle bouwproject. Vandaar dat wij aandacht besteden aan interne opleiding en ontwikkeling.

Iedereen doet mee!

Wij hebben maatschappelijk verantwoorde producten, maar zetten ons ook in voor sociaal werkgeverschap. Zo werken wij samen met beschutte werkplekken. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen graag meedoen. Zij verzorgen voor ons sommige producten van Robuusteiken Ecologische Infrastructuur of voor onze webshop. Uiteraard onder goede begeleiding van vakmensen. Wij leveren het duurzame hout aan dat zij op basis van een duidelijke beschrijving verwerken tot een ambachtelijk product.

Penitentiaire inrichting Veenhuizen

Daarnaast werken we samen met de penitentiaire inrichting van Veenhuizen. Deze zit om de hoek bij onze werkplaatsen, zodat ook het transport van hout niet kostenverhogend werkt voor onze klanten. In de gevangenis is arbeid een belangrijk onderdeel in het dagprogramma, gemiddeld werken gedetineerden zo’n twintig uur per week. Deelnemen aan het werkproces tijdens detentie geeft structuur in het dagritme. Dat draagt concreet bij aan een succesvolle re-integratie in de maatschappij na de detentieperiode.

Meer weten over de mogelijkheden tot samenwerking?

Neem contact op