Duurzaam bouwen

Om de milieuvoetafdruk van de bouwsector te verkleinen, zien wij kansen in biobased ontwikkelen en bouwen. Robuusteiken Ecologische Infra bouwt alleen met duurzame en natuurlijke materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid.

Duurzame bruggen en straatmeubilair

Onze zusterwerkmaatschappijen dragen bij aan ecologisch bouwen door de bouw van (recreatie)woningen, woningbouw- en utiliteitsprojecten. Ook leveren wij ecologische elementen om de bouw te voorzien van ‘groene’ bouwmaterialen. Ecologische Infra voorziet in duurzame bruggen en meubilair voor in de natuur. Zo hebben wij met alle specialismen van Robuusteiken samen een aanpak die duurzaamheid via verschillende wegen bevordert.

Hout positief voor CO2-uitstoot

Wij zien in bouwen met hout en natuurlijke materialen dé manier om een terugloop in CO2-uitstoot te realiseren. Hout slaat CO2 op, er zijn minder producten nodig die CO2 als afval hebben (denk aan beton, plastic) en nieuwe bomen die groeien op de plek van de oude, nemen CO2 op (duurzame bosbouw).  

Herwinbare materialen

Daarnaast maken wij korte metten met het geitenwollensokken-imago dat soms nog kleeft aan ecologische bouw. Kijk maar eens op onze site naar het design van de ecologische  woningontwerpen en onze hippe speelobjecten. De tijd en de eisen zijn veranderd en het publiek voelt steeds meer voor ecologisch bouwen. Het is onontkomelijk dat herwinbare materialen de harten van vele mensen veroveren.

Meer weten over onze duurzame aanpak?

Neem contact op